lahana yemeği tarifi



Malzemeler :

küçük veya orta boy yemeklik beyaz lahana

1 baş kuru soğan

250 gram kuzu eti veya dana eti

1 adet havuç

salça , tuz ve sıvı yağ

Etli Lahana ( Kapuska )Yemeği Tarifi , Yapılışı , Nasıl Yapılır :

etli lahana yemeği diğer adıyla etli kapuska yemeği…

lahanayı yıkadıktan sonra bıçakla bir parmak kalınlığında uzun şeritler  halinde keselim.

Melodi Akçay dan Not : Ben lahana yemeğini , yani diğer adıyla  kapuska yemeği ni veya etli kapuska yemeği nin lahanalarını  önceden düdüklüde haşlayarak , gazlı suyunu atıp , lahanaları yumuşatıyorum.

(Ortalık haşlanırken çok kötü kokuyor ama bu kadar kusur kadı kızında da olur diyerek yemek yapma yolunda ilerliyoruz.. )

Yani çiğ çiğ soğanlarla birlikte kavurmuyorum. Sonradan düdüklüde haşlayıp suyunu çekmesini beklediğim ve kavurduğum  kuzu etlerini veya dana etlerini , soğanların ve havucun üzerine koyup , salçayı , tuzu ve  suyuda katıp ön bir pişirme işlemi yapmış olduğumdan dolayı 15 – 20 dakika da pişiriyorum. ev yemekleri nden kolay ve basit kış sebze yemekleri tarifidir. Denemenizi tavsiye ederim…

Hatta içine bir de yaz aylarında kurutmuş olduğumuz kırmızı acı sivri biber ide atıp pişiriyorum..Yemeğe daha lezzet katıyor… Etli lahana yani kapuska yemeği piştikten sonra servis ederken üzerine kırmızı kurutulmuş toz biberde atabilirsiniz..

Etli Kapuska Yemeği yani diğer namıyla  etli lahana yemeği yani diğer namıyla da etli beyaz lahana yemeği yapımında şimdiden sizlere kolay gelsin. Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder