Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır




 Malzemeler:
  • Bir adet ciğer
  • Bir demet maydonoz
  • 5 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Toz kırmızı biber
  • Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı:
Düz bir yüzeyde bıçağın ucuyla ciğerin üzerindeki zarı soyun.
Parmak genişliğinde bantlara kesip kuşbaşı (fındık büyüklüğünde) doğrayın.
Yemeğe yarım saat kala unlayın.
Bir tavaya bolca sıvıyağ koyup kızdırın.
Unladığınız ciğerlerin fazlasını silkeleyerek kızgın yağa atın.
Ciğerlere sertleşinceye kadar dokunmayın.
Sonra kevgirle karıştırarak kurutmadan kızartın.
Derin bir kaba alıp, hemen tuz ve kırmızı biber serpip ağzını kapatın.
Sonra piyaz doğranmış kurusoğan ve maydonozla birlikte servis yapın.
Afiyet Olsun Hanımlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder