Paçanga Böreği
Malzemeler:
- 2 adet yufka
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Harç İçin:
- 300 gram pastırma
- 2 adet domates
- 3 yemek kaşığı margarin
- 2 adet sivri biber
- 50 gram rende kaşar
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Harcı için pastırmaları ince dilimleyip, çemenlerini çıkarınız. Domatesleri küp küp doğrayınız. Sivri biberleri ayıklayıp, ince ince kıyınız. Yayvan bir tencerede 3 yemek kaşığı margarini kızdırıp, pastırmalara renk veriniz. Daha sonra içine kıyılmış sivri biberleri ekleyip, sote etmeye devam ediniz. En son küp küp doğranmış domatesleri ekleyip, tuz ve karabiber ile baharatlandırdıktan sonra bir taşım pişirip, ocaktan alınız. Pastırmalı harcı ayrı bir tabağa koyup, soğutunuz. 2 adet yufkayı üst üste tezgâha yayıp, 4 eşit parçaya kesiniz. Kesilmiş 8 adet yufkayı üst üste koyup, bir kâseye koyduğunuz 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayınız. Pastırmalı harcı yufkanın geniş tarafına koyup, önce kenarları içe katlayarak, kalın bir mektup zarfı şeklinde sarınız. Sarılmış börekleri yağlanmış tepsiye dizip, önceden 185 derecede ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişiriniz. Böreklerin üzerleri kızarınca, en son üstlerine rendelenmiş kaşarları serpip, peynirler kızarana kadar pişirmeye devam edip, sıcak olarak servis ediniz.