Dantel Örnekleri Yeni Dantel Örnekleri Dantel Modelleri Elişi Örnekleri Etamin Kanaviçe
yufkalı börek tarifleri
Paçanga Böreği
Malzemeler:
- 2 adet yufka
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Harç İçin:
- 300 gram pastırma
- 2 adet domates
- 3 yemek kaşığı margarin
- 2 adet sivri biber
- 50 gram rende kaşar
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Harcı için pastırmaları ince dilimleyip, çemenlerini çıkarınız. Domatesleri küp küp doğrayınız. Sivri biberleri ayıklayıp, ince ince kıyınız. Yayvan bir tencerede 3 yemek kaşığı margarini kızdırıp, pastırmalara renk veriniz. Daha sonra içine kıyılmış sivri biberleri ekleyip, sote etmeye devam ediniz. En son küp küp doğranmış domatesleri ekleyip, tuz ve karabiber ile baharatlandırdıktan sonra bir taşım pişirip, ocaktan alınız. Pastırmalı harcı ayrı bir tabağa koyup, soğutunuz. 2 adet yufkayı üst üste tezgâha yayıp, 4 eşit parçaya kesiniz. Kesilmiş 8 adet yufkayı üst üste koyup, bir kâseye koyduğunuz 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayınız. Pastırmalı harcı yufkanın geniş tarafına koyup, önce kenarları içe katlayarak, kalın bir mektup zarfı şeklinde sarınız. Sarılmış börekleri yağlanmış tepsiye dizip, önceden 185 derecede ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişiriniz. Böreklerin üzerleri kızarınca, en son üstlerine rendelenmiş kaşarları serpip, peynirler kızarana kadar pişirmeye devam edip, sıcak olarak servis ediniz.
Arnavut Ciğeri Tarifi
Malzemeler
2 baş soğan
1 koyun karaciğeri
1/2 Su baradağı un
1/2 demet maydanoz
1.5 çorba kaşığı kırmızı biber
1 bardak zeytinyağ (ya da mısırözü yağ)
tuz
Hazırlanışı
Karaciğerin ince zarını soyun, sinirli kısımlarını çıkarın. Daha sonra karaciğeri bir tahta üzerine koyup, fındık iriliğinde parçalar doğrayın. Bu parçaları büyük bir kabın içine koyun ve üzerine bir kaşık kırmızı biber serpip iyice karıştırın. 30 Dakika kadar dinlendirip, ciğer parçalarını önce bol Una bulayın ardından üzerindeki fazla unun dökülmesi için silkeleyin ve içinde bir bardak zeytinyağı kızdırdığınız tavanın içine birer avuç birer avuç atın. Karıştırarak yaklaşık bir dakika pişirdikten sonra delikli kepçe yardımıyla yağını süzüp, servis tabağına alın. Ciğerin pişiridikten sonra üzerine biraz Tuz serpin. Tavadaki yağın dörtte birini alın, üzerine yarım çorba kaşığı kırmızıbiber koyun. Ateşte iyice karıştırdıktan sonra, biberli yağı ciğerin üzerine gezdirip, dökün. Bu arada, ince ince doğrayıp, Tuzla ovduğunuz soğanın suyunu süzün. Sonra, temizleyip ince kıydığınız maydanoz ve soğanı karıştırarak piyaz yapın ve bu piyazı servis tabağının kenarına koyup, ciğerle birlikte servis yapın.
2 baş soğan
1 koyun karaciğeri
1/2 Su baradağı un
1/2 demet maydanoz
1.5 çorba kaşığı kırmızı biber
1 bardak zeytinyağ (ya da mısırözü yağ)
tuz
Hazırlanışı
Karaciğerin ince zarını soyun, sinirli kısımlarını çıkarın. Daha sonra karaciğeri bir tahta üzerine koyup, fındık iriliğinde parçalar doğrayın. Bu parçaları büyük bir kabın içine koyun ve üzerine bir kaşık kırmızı biber serpip iyice karıştırın. 30 Dakika kadar dinlendirip, ciğer parçalarını önce bol Una bulayın ardından üzerindeki fazla unun dökülmesi için silkeleyin ve içinde bir bardak zeytinyağı kızdırdığınız tavanın içine birer avuç birer avuç atın. Karıştırarak yaklaşık bir dakika pişirdikten sonra delikli kepçe yardımıyla yağını süzüp, servis tabağına alın. Ciğerin pişiridikten sonra üzerine biraz Tuz serpin. Tavadaki yağın dörtte birini alın, üzerine yarım çorba kaşığı kırmızıbiber koyun. Ateşte iyice karıştırdıktan sonra, biberli yağı ciğerin üzerine gezdirip, dökün. Bu arada, ince ince doğrayıp, Tuzla ovduğunuz soğanın suyunu süzün. Sonra, temizleyip ince kıydığınız maydanoz ve soğanı karıştırarak piyaz yapın ve bu piyazı servis tabağının kenarına koyup, ciğerle birlikte servis yapın.
Peynir ve maydanozlu börek tarifi
Malzemeler :
6 adet hazur yufka (günlük olsun)
250 – 300 gram yağlı beyaz peynir
yarım demet maydanoz
yarım litre süt
2 adet yumurta
sıvı yağ
susam veya çörek otu
Hazır Yufkadan Peynirli Maydanozlu Börek Tarifi , Yapımı , Yapılışı , Nasıl Yapılır :
maydanozları yıkayalım, saplarını ince ince keselim ve bir kapta peynirle birlikte harman yapalım.
süt , yumurta ve sıvı yağı bir kapta karıştıralım.
Börek yapacağımız tepsiyi yağlayalım.
Birinci kat yufkayı yaprakları kenarlardan sarkacak şekilde tepsiye dizelim.
ikinci hazır yufkayı üzerine koyalım.
sütlü , yumurtalı ve sıvı yağlı sıvı karışımdan biraz alarak üzerinde gezdirelim. maydanozlu peynir karışımından biraz alarak üzerinde gezdirelim.
ikinci yufkayı serelim. ve bu işlemi beşinci yufkanın üzerine kadar yapalım. Beşinci yufkanın üzerine altıncı yufkayı serelim ve üzerine kalan sütlü , yumurtalı ve sıvı yağlı karışımı eşit bir şekilde gezdirelim. Hatta elimizle gezdirelim. susam veya çörek otu serperek 200 dereceli fırında pişirelim.
Melodi Akçay dan Not : Hazır yufkadan yapılan veya elde açılan börekler fırında dinlenmeli veya dışarıda üzerine geniş bir bez örterek dinlendikten sonra servis edilirse börek kendini çekmiş ve daha lezzetli oluyor…
hazır yufkadan kolay börek tarifleri örneğidir peynirli maydanozlu börek tarifi…
lahana yemeği tarifi
Malzemeler :
küçük veya orta boy yemeklik beyaz lahana
1 baş kuru soğan
250 gram kuzu eti veya dana eti
1 adet havuç
salça , tuz ve sıvı yağ
Etli Lahana ( Kapuska )Yemeği Tarifi , Yapılışı , Nasıl Yapılır :
etli lahana yemeği diğer adıyla etli kapuska yemeği…
lahanayı yıkadıktan sonra bıçakla bir parmak kalınlığında uzun şeritler halinde keselim.
Melodi Akçay dan Not : Ben lahana yemeğini , yani diğer adıyla kapuska yemeği ni veya etli kapuska yemeği nin lahanalarını önceden düdüklüde haşlayarak , gazlı suyunu atıp , lahanaları yumuşatıyorum.
(Ortalık haşlanırken çok kötü kokuyor ama bu kadar kusur kadı kızında da olur diyerek yemek yapma yolunda ilerliyoruz.. )
Yani çiğ çiğ soğanlarla birlikte kavurmuyorum. Sonradan düdüklüde haşlayıp suyunu çekmesini beklediğim ve kavurduğum kuzu etlerini veya dana etlerini , soğanların ve havucun üzerine koyup , salçayı , tuzu ve suyuda katıp ön bir pişirme işlemi yapmış olduğumdan dolayı 15 – 20 dakika da pişiriyorum. ev yemekleri nden kolay ve basit kış sebze yemekleri tarifidir. Denemenizi tavsiye ederim…
Hatta içine bir de yaz aylarında kurutmuş olduğumuz kırmızı acı sivri biber ide atıp pişiriyorum..Yemeğe daha lezzet katıyor… Etli lahana yani kapuska yemeği piştikten sonra servis ederken üzerine kırmızı kurutulmuş toz biberde atabilirsiniz..
Etli Kapuska Yemeği yani diğer namıyla etli lahana yemeği yani diğer namıyla da etli beyaz lahana yemeği yapımında şimdiden sizlere kolay gelsin. Afiyet Olsun…
Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- Bir adet ciğer
- Bir demet maydonoz
- 5 yemek kaşığı un
- Tuz
- Toz kırmızı biber
- Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı:
Parmak genişliğinde bantlara kesip kuşbaşı (fındık büyüklüğünde) doğrayın.
Yemeğe yarım saat kala unlayın.
Bir tavaya bolca sıvıyağ koyup kızdırın.
Unladığınız ciğerlerin fazlasını silkeleyerek kızgın yağa atın.
Ciğerlere sertleşinceye kadar dokunmayın.
Sonra kevgirle karıştırarak kurutmadan kızartın.
Derin bir kaba alıp, hemen tuz ve kırmızı biber serpip ağzını kapatın.
Sonra piyaz doğranmış kurusoğan ve maydonozla birlikte servis yapın.
Afiyet Olsun Hanımlar
Bamya Yemeği Nasıl Yapılır
Malzemeler :
Yarım kilo bamya
Çeyrek limon suyu
3-4 domates rendesi
1 tatlı kaşığı salça
2 tatlı kaşığı kuru nane
2 orta boy kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Hazırlanışı:
Önce bamyaları hafif bir sudan geçirerek yıkayalım ve başlarını çok içine dalmadan yuvarlak bir şekilde ayıklayalım. Sonra, bamyaları bir miktar tuzla hafif öldürmeyecek şekilde ovalayalım. Bu işlem bamyaların üzerinde yer alan dikensi yapısını hafif yok etmek içindir. Ama çok sert ovalamayın bamyalar dağılır. Sonra tuzlarını gidermek için, suda yıkayalım.
Daha sonra ince doğranmış sarımsak ve soğanları bir tavada kızartarak kavuralım. Kavrulduğundan iyice emin olduğumuz soğan ve sarımsakların üzerine ince rendelemiş olduğumuz domatesleri ve salçayı ekleyelim. Tencerede domates, suyunu çekene kadar az bir su kalana kadar kavrulsun. Tuzunu atalım. Orta ateşte pişirmeye bırakalım. Tahmini pişme süresi 30 dakikadır. Bamya yemeğinin piştiğinden emin olduğunuz ve ateşten alacağınız bir sırada az bir limon suyunu ekleyelim.
İsteyen bamya yemeğine kıymada katabilir.
Not : Bamya yemeği kolay yemek gibi görünse de zor bir yemektir. Önemli olan bamyanın başlarının çok dikkatli döne döne gövdesine dokunmadan doğranmasıdır. Ben tuzla hafif ovalıyorum, dikensi yapısını gidermek için. Bamya çok narin bir sebze. Ama sizler bamyanın sümüksü bir madde salmaması için limonlu suda da bekletebilirsiniz. Tercih sizin.Afiyet Olsun Hanımlar
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)